Waarom je kindje dragen?

Het dragen van je kind heeft ontzettend veel voordelen voor zowel jezelf als je zoon of dochtertje. Benieuwd welke voordelen dat zijn?

Hechting: je kindje dichtbij je dragen
Al in de buik raakt je ongeboren zoon of dochter gewend aan de bewegingen, geluiden en warmte, waardoor je kindje zich veilig en geborgen voelt. Bovendien heeft je pasgeboren baby huidhonger, oftwel behoefte aan lichaamscontact. Je kleintje wil je voelen, zien, ruiken en horen. Dat geeft hem het gevoel van veiligheid, zoals je baby dat ook in de buik ervaarde. Dragen is bij uitstek de manier om een enorme impuls aan de hechting te geven. Extra pluspunt: Baby’s die dagelijks gedragen worden huilen minder.

Fysieke en sociale ontwikkeling van een draagkindje
Dragen is ook ontzettend goed voor de ontwikkeling van het kind. Zowel sociaal als fysiek. In een draagdoek of ergonomische drager zit je kindje in kikkerhouding. Dat wil zeggen dat de knieën van je kindje hoger zitten dan de billetjes en je kindje door deze natuurlijke houding een bolle rug heeft. Daardoor staan de heupjes in goede positie en sluit het heupgewricht correct aan in de heupkom, wat de fysieke groei en ontwikkeling van gewrichten ten goede komt. De dragers en draagdoeken werken overigens twee kanten op. Het gewicht van de baby wordt goed verdeeld waardoor ook jij als drager profijt hebt van een ergonomische drager.

In een draagzak of draagdoek kan je kind de wereld een stuk beter verkennen dan bijvoorbeeld in de wandelwagen of box. Je kindje ontdekt de communicatie om zich heen, van gezichtsuitdrukkingen tot stemgeluid en intonatie. Zo leert hij sociale vaardigheden, maar kan zich tegelijkertijd afsluiten voor prikkels, en terugkeren naar de veiligheid en geborgenheid van vader of moeder.

draagconsult_draagdoeken_almere_draagadvies_consult2

Modieus en je handen vrij
Nu we het vooral hebben gehad over de voordelen voor je kleine, wordt het tijd om ook naar onszelf te kijken. Het tegenwoordige leven vergt soms best veel van jou als vader of moeder. Wat is er dan fijner dan met een tevreden kind dichtbij je de handen vrij te hebben om bijvoorbeeld wat in huis te doen. En met de verscheidenheid aan doeken en kleuren kan je het zo modieus maken als je zelf wilt. Ga dus lekker op stap met jouw favoriete drager!button (1)