Draagconsult

Wil je graag je kindje dragen maar weet je niet hoe je moet knopen of welke knoop je moet gebruiken? Of wil je misschien nieuwe knopen leren of een knoop nog beter onder de knie krijgen? Dan is een draagconsult echt iets voor jou. Een pasconsult kan je bovendien helpen een keuze te maken tussen de verschillende types dragers en draagdoeken voordat je iets aanschaft. Welk consult je ook kiest, ik help je graag om je kindje op een veilige manier ergonomisch te dragen. Tijdens ieder consult geldt dat het fijn is om iemand beschikbaar te hebben die op je kindje past, zodat je je volledig kunt focussen op het knopen.

Consult buikdragen
In het standaard consult leer ik je één draagtechniek om je kindje op de buik te dragen. Voorafgaand aan het consult bespreken we jouw wensen en wat je graag wilt leren. Na een korte uitleg over dragen gaan we de knoop stap-voor-stap oefenen met een draagpop. Zodra je de techniek helemaal onder de knie hebt en genoeg vertrouwen hebt dan kun je je eigen kindje gaan dragen.

Consult heupdragen
Naast het buikdragen is het heupdragen zeer in opkomst. Je kindje kan op die manier veel meer van de wereld zien. Voorafgaand aan het consult bespreken we jouw wensen. Daarna leg ik je de techniek achter het heupdragen stap-voor-stap uit met een draagpop. Zodra je het met de draagpop onder de knie hebt en genoeg vertrouwen hebt is het tijd om je eigen kind te dragen.

Consult rugdragen
In een rugdraagconsult leer ik je om je kindje op een veilige manier op de rug te dragen. Uiteraard gaan we eerst uitgebreid en stap-voor-stap oefenen met de draagpop, totdat je dat volledig onder de knie hebt en het vertrouwen hebt om je eigen kind te dragen.

Consult Ring sling of ergonomische drager
In dit consult behandelen we het dragen met een Ring Sling of een andere drager zoals een ergonomische draagzak. Ook hier oefenen we met een speciale draagpop, totdat je voldoende vertrouwen hebt om je eigen kind te dragen.

Pasconsult
Kun je al dragen en wil je graag wat doeken en/of dragers uitproberen? Dat kan! Bij verhuur kun je zien welke dragers ik allemaal in mijn assortiment heb. In dit consult nemen we de tijd om de draagdoeken en dragers te passen zodat jij er achter kunt komen wat je fijn vindt, voordat je ergens iets aanschaft.

Knoopwijzen voor zwangeren
In dit consult leer je zes verschillende methodes die kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap. Het consult richt zich op hoe de draagdoek kan worden ingezet om te ondersteunen. Denk daarbij aan het corrigeren van de houding en daarmee de boven-, midden-, en onderrug te ontlasten.

Duo/Groepsconsult
Een consult voor meerdere personen is uiteraard bespreekbaar. Neem in dat geval contact op via het contactformulier. Ik zal je dan zo snel mogelijk een scherpe offerte toesturen.